Híradó

Adás időpontja: 
2013. március 19, kedd, 19:00
Leírás: 

Kormánypárt – Ismét Százhalombattán kezdődik a Magyar Autóklub roadshowja

Köhög ő? - Elmúlóban van az influenzaszezon Százhalombattán
Ötletbörze – Többféle pályázatot is hirdetett a 25 éves Hírtükör
Csobbanhat – Éjszakai fürdőzésre várják a battaiakat a Szalai János Uszodába

Autóklub
Autós és kerékpáros ügyességi pálya és egy oktatóterem is várja az érdeklődőket a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági programjának első helyszínén, Százhalombattán. Már több éves hagyomány, hogy a szervezet városunkban kezdi „Biztonságosan közlekedni egy életúton” elnevezésű országos roadshowját. A tanpályákon bárki kipróbálhatja ügyességét és képességeit egészen jövő hétfőig.
Megszólaló: Dr. Kovács Zoltán – a Magyar Autóklub főtitkára; Dr. Hatala József – volt országos rendőrfőkapitány, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke; Grunda Tibor – a Százhalombattai Rendőrőrs parancsnoka; Pátkai Zsolt - alpolgármester

Influenza szezon
A szakemberek szerint március végére lecseng az influenza szezon. A százhalombattai rendelőben elvétve diagnosztizálnak vírussal fertőzött beteget, de sokan küszködnek felső-légúti megbetegedéssel. A gyermekrendelőkben is magas a betegszám, de azért némi csökkenés már tapasztalható az elmúlt hetekhez képest.
Megszólaló: Dr. Benedek László - gyermekorvos

Nemzeti Dohánybolt
Többszörös volt a túljelentkezés a nemzeti dohányboltok koncessziós szerződéseire – olvasható az országos sajtóban. A dohánytermékek kiskereskedelmi koncessziós pályázatainak benyújtási határideje február 22-én járt le. Az eljárást koordináló Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nél a pályázat százhalombattai vonatkozásairól érdeklődtünk.
Megszólaló: Légrádi Petra – a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője

Hírtükör pályázat
Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a százhalombattai Hírtükör. A jubileum alkalmából többféle pályázatot is hirdetnek a város ifjúsága és az idősebb korosztályok számára. Egy pályázó több alkotást is beküldhet, a nyerteseket pedig ajándékokkal jutalmazzák.
Megszólaló: Nyilas Hajnalka – a Hírtükör főszerkesztője

Éjszakai fürdőzés
A Víz Világnapja alkalmából ismét éjszakai fürdőzésre várja a százhalombattaiakat a VSZK. A Szalai János Uszodában március 22-én este 10-től hajnali kettő óráig élvezhetik a legkülönfélébb szolgáltatásokat az érdeklődők, ezen a különlegesnek és romantikusnak ígérkező éjszakán.
Megszólaló: Cseh Péter – a VSZK sportszervezője

Ajánló – Heti Sport
Százhalombattára látogatott a hazai légfegyveres sportlövészet krémje, miután városunk adott otthont a szakág országos bajnokságának. A hazai sikerekről és a rangos rendezvény sportdiplomáciai jelentőségéről Heti Sport című magazinunkban számolunk be. Adásunkat a szokott időpontban, Híradónk után sugározzuk.