Híradó

Adás időpontja: 
2013. március 20, szerda, 19:00
Leírás: 

Nyitnikék – Érden fogadták a Pest megyei  kormányablakok 50 ezredik ügyfelét

Perirat – A társasházi ügyről tartott lakossági fórumot az MSZP helyi szervezete
Téged is várnak! – Tagtoborzót hirdetett a Pest Megyei Speciális Mentők és Tűzoltó Egyesület
Együtt a tisztaságért – szemétszedési akcióra várja az önkénteseket a Hulladék-kommandó

Kormányablak
Jövő év elejére valamennyi Okmányiroda, Kormányablak kirendeltséggé alakul – jelentette be Dr. Szabó Erika államtitkár Érden, ahol a megyében ügyet intéző 50 ezredeik ügyfelet köszöntötték. Az ügyfélközpontúság jegyében valamennyi Kormányablak reggel 8-tól este 8 óráig tart nyitva. A szervezeti átalakításra készülve „iskolapadba ültetik” az ügyintézőket, akik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében egységes továbbképzésen vesznek részt.
Megszólaló: Dr. Szabó Erika – közigazgatásért felelős államtitkár; Dr. Aradszki András – országgyűlési képviselő; Dr. Tarnai Richárd – kormánymegbízott

Lakossági fórum
Talán minden idők egyik legszövevényesebb és legszomorúbb ügye, a sok társasházat érintő hitelbotrány. Ennek fejleményeiről az önkormányzat mellett időnként több politikai párt is tájékoztatja az érintetteket. Az MSZP helyi szervezete lakossági fórumot hívott össze, ahol Dr. Korcsmáros Iván ügyvéd számolt be az általa képviselt házak helyzetéről, a jogi lépésekről. 
Megszólaló: Molnár Attila – az MSZP helyi szervezetének elnöke; Dr. Korcsmáros Iván - ügyvéd

Szemétgyűjtés
Idén kilencedik alkalommal hirdette meg országos szemétszedési kampányát a Magyar Közút Nonprofit Zrt.. Az akcióhoz csakúgy, mint az elmúlt két évben a százhalombattai Hulladék-kommandó is csatlakozott. A civil szervezet több terület megtisztítását tervezi, ezért önkéntesek jelentkezését várják.
Megszólaló: Tápai Mónika – a Hulladék-kommandó vezetője

Önkéntesek toborzása
Tagtoborzót hirdetett a Pest Megyei Speciális Mentők és Tűzoltó Egyesület. A jelentkezőknek ingyenes képzést biztosítanak, hogy azt követően részt vehessenek akár tűzoltási, vagy katasztrófavédelmi munkákban is.
Megszólaló: Andorkó Tibor – a Pest Megyei Speciális Mentők és Tűzoltó Egyesület elnöke

Hamvas est
Hamvas Béla születésének 116. évfordulója alkalmából Emlékestet rendez a Városi Könyvtár. Március 21-én 18 órától Dörömbözi János filozófus tart előadást Mulandóság és maradandóság: "...a halálhoz mért lét." címmel.
Megszólaló: Kovács Marianna – a HBVK vezető-helyettese

Ajánló – Terítéken
Több Ercsiben megvalósult beruházásról is beszámolhattunk tavaly: megújult a Művelődési Ház, korábban pedig az Egészségházat modernizálták. Épült, szépült a település, de vajon hogy érintették a lakosságot a közigazgatásban bekövetkezett változások, és nem utolsósorban javult-e a közbiztonság? Terítéken a település fejlődése, mindennapjai: évértékelő adásunkban Szabó Tamással Ercsi polgármesterével beszélgetünk, a Híradó után.