Híradó

Adás időpontja: 
2013. március 21, csütörtök, 19:00
Leírás: 

Munkaügyek – Szakmai fórumot tartott a Munkaügyi Központ a BKK-ban

Jöttek, láttak – Sok szülőt és leendő első osztályost vonzott az Eötvös iskola nyílt napja
Kidobók – Két aranyérem termett márciusban a SZVISE reménységei számára
Vaskor – Koncertet ad pénteken a százhalombattai Steel zenekar

Munkaügyi fórum
A hátrányos helyzetűek foglalkoztatását célzó Európai Uniós támogatási lehetőségekről tartott szakmai fórumot a Pest megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Százhalombattán. A kis és középvállalkozások, valamint az érintett munkakeresők számára összesen több mint 3 milliárd Forint áll rendelkezésre.
Megszólaló: Csete Péter – projektvezető; Török Sándor – az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke

Eötvös nyílt nap
Nyílt napot tartottak a leendő első osztályos gyermekeknek és szüleiknek az Eötvös iskolában. Az érdeklődők különböző tanórákon vehettek részt, megismerkedtek a leendő osztályfőnökökkel és még közös kézműveskedésre is sor került a közelgő Húsvét jegyében.
Megszólaló: Némethné Annus Krisztina – pedagógus; Kiss Rebeka; Kovács Dóra; Iváncsevics Nóra; Bernáth Balázs; Soczó Rebeka

Hírtükör
Az elmúlt két hét legfontosabb eseményeivel, sport és rendőrségi hírekkel, keresztrejtvénnyel, programajánlókkal és számos aktualitással megjelent a Hírtükör legújabb száma. Lapszemle és ajánló következik az idén éppen negyedszázados helyi újságból.

Judo bajnokok
A válogatott tagjaként hozta a kötelező győzelmet Rajkai Róbert, a SZVISE judo versenyzője, akinek az Országos Diákolimpai döntőjében újabb aranyérmet akaszthattak a nyakába. A mester, Sarkadi János jóvoltából újabb tehetség ért be: Bertók Krisztofer a diák „B” csoportos Magyar Kupán ért el első helyezést.
Megszólaló: Rajkai Róbert – a SZVISE versenyzője;  Sarkadi János -  a SZVISE edzőjeBertók Krisztofer – a SZVISE versenyzője

Steel koncert
Az egyik első magyarországi heavy metal csapat a Stress, és az egyik legrégebben működő százhalombattai formáció a Steel zenekar tart közös koncertet a főtéri Coffee-TÉRiaban. Az est vendégeként fellép Csarnoki Anti, az Irigy Hónaljmirigyből, Raczkó Balázs énekes valamint az egyik legígéretesebb battai zenekar, a Grievance frontembere Szigeti Balázs. A koncert március 22-én este 9 órakor kezdődik.
Megszólaló: Varsádi László – a Steel zenekar frontembere

Ajánló – Városnapló
BMK, vagyis Barátság Művelődési Központ. A régi battaiaknak bizonyára még sokáig ez lesz a természetesebb elnevezés, noha egyre inkább megszokjuk a BKK nevet is. Persze egyre kevesebben emlékeznek arra is, hogy milyen színű csíkok húzódtak az épület homlokzatán és milyen sokféle tevékenység honosodott meg az akkor modernnek tekintett „Házban”. Városnaplónkat Takács Péterrel a BMK egykori igazgatójával írtuk tovább.