Felhívás

Tisztelt Városlakók!

 

A városban kóborló, élelmet kereső rókák ügyében Százhalombatta Város Önkormányzata megtette a szükséges lépéseketa kialakult helyzet mielőbbi megoldásának érdekében.

 

Felkértük a helyileg illetékes vadásztársaságot, hogy a külterületeken szükséges –a jogszabályi feltételeknek megfelelő – gyérítést tegyék meg, illetve a város belterületén történő befogásokhoz felajánlottuk a segítségünket. Azebrendészeti megbízottunk – egy fő vadászatra jogosulttal együttműködve – több helyszínen élve fogó csapdákathelyezett ki, hogy sérülésmentesen foghassuk be ezeket az állatokat, és visszatelepíthessük távol a várostól a saját élőhelyüknek megfelelő területre. Az idén már öt példányt sikerült befogni és visszatelepíteni a természetes élőhelyére.

 

Önkormányzatunk jelentős figyelmet fordít a város köztisztaságára, így a lakosság felé a kérésünk továbbra is az, hogy ne helyezzenek ki macskáknak élelmet a parkokba, játszóterekre, mivel ha az állat nem talál több könnyen megszerezhető táplálékot, akkor a csapdában lévő csalétekre megy, vagy elhagyja a várost.Továbbá ne közelítsék meg a riadt állatot, még segítő szándékkal sem!

 

Kérem Önöket, amennyiben lakókörnyezetükben kóborló rókákkal találkoznak, haladéktalanul jelentsék a 06-80/200-972 Polgármesteri Zöldszámon, vagy keressék Farkas Csabagyepmestert a 06-30/444-8860 telefonszámon.

 

További türelmet kérünk a lakosságtól, hogy az elkezdett humánus módszerekkel foghassuk be ezeket az állatokat.

 

Vezér Mihály
polgármester