Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2024. április 02, kedd, 19:45
Leírás: 

Húsvét előtt látogatott el Vezér Mihály és Török Sándor az Idősek Gondozóházába. Elvitték és átadták az Húsvéti ajándékutalványokat, és köszöntötték a ház egyik lakóját

Köszöntés
Húsvét előtt látogatott el Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester az Idősek Gondozóházába. Látogatásuk több célt szolgált, egyrészt elvitték és átadták az Önkormányzat Húsvéti ajándékutalványait, és köszöntötték a ház egyik 90 esztendős lakóját.
Megszólaló: Vezér Mihály Ph.D. - polgármester, Till Erika – a VCSGK ügyvezetője, Török Sándor - alpolgármester

90 születésnapra – Kállai István
Az ünnepi köszöntők sora Kállai Istvánnál folytatódott, akihez otthonába vitte el Vezér Mihály polgármester a miniszterelnöki köszöntőt, illetve az Önkormányzat jókívánságait. Kállai István az egykori DKV-tól ment nyugdíjba. Mindig szeretett dolgozni, tevékenykedni, szabadidejében pedig horgászni.
Megszólaló: Kállai István

Lekonf
Március 26-án köszöntötték 90. születésnapja alkalmából Kurucz Lajost is. A vele készült beszélgetést következő adásunkban láthatják.

Harmónia kirándulás
A Harmónia Nyugdíjas Klub tagjai nagyon sokat kirándulnak, már idén is több kilométer és sok-sok élmény van mögöttük. Jártak cirkuszban, a Beliczay-szigeten, a klubnapon megünnepelték március 15.-t is. Készülnek arra, hogy nyáron elutazzanak a Plitvicei tavakhoz is.
Megszólaló: Molnár Károlyné - klubvezető

OMNYE asztalitenisz
A sportos élet minden OMNYE tag számára fontos, rendszeresen járnak tornázni, sokan szeretnek közösen sétálni és időnként asztalitenisz bajnokságokat is tartanak. Az utóbbira mi is ellátogattunk.
Megszólaló: Mérges István – az OMNYE tagja

Nárcisz liget
Különleges élményt jelentett a kirándulóknak az óvárosi Régészeti Parkkal szemben elterülő virágos kert. Ezernyi nárcisz sárgállik és virágzik egészen április végéig. A szedd magad akció keretében akár az otthonokat is díszíthetik ezek az illatozó, tavaszt üzenő virágok.
Megszólaló: Bálint Nándor

Könyvajánló
Végezetül a Hamvas Béla városi könyvtár felnőtt könyvtárosa Hegedüs Anita ajánl egy nagyon hasznos könyvet, a címe A csodálatos elme kódja.
Megszólaló: Hegedüs Anita – könyvtáros