Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2024. február 20, kedd, 19:45
Leírás: 

Asszonyklub - Azok, akik szeretik az igényes ízeket, most egy „macerás” ünnepi levestészta elkészítését tanulhatták meg az Asszonyklub foglalkozásán a BKK-ban

Farsang - Városi Nyugdíjas Klub
Lassacskán mindenki elűzi a telet, már csak a Busók hiányoznak városunkból. A Szekeres József Rendezvényközpontban kialakított bálteremben tartotta farsangi összejövetelét a Városi Nyugdíjas Klub. A bálra meghívást kaptak a társklubok tagjai, részt vett a mulatságon Százhalombatta polgármestere és alpolgármesterei, valamint  Ercsi polgármestere is.
Megszólaló: Horváthné Deák Anna Mária – klubvezető, Vezér Mihály Ph.D. -polgármester

Asszonyklub - Csigatészta készítés
Ma már a háziasszonyok hétköznapjait nem terheli, hogy házilag készítsék el a tésztát, hiszen bármikor megvehetik a boltokban. Azok, akik szeretik az igényes ízeket, most egy „macerás” ünnepi levestészta elkészítését tanulhatták meg az Asszonyklub foglalkozásán a BKK-ban.
Megszólaló: Kiss Zsuzsa – foglalkozásvezető

Az én falum...
„Az én falum az Óváros” címmel tartott helytörténeti előadást Buzay József építész a „Matrica” Múzeumban. A múlt tényeit és változásait családi fényképekkel és történetekkel és egykori gyerekkori élményeivel színesítette az előadó. Így éledt újra egy rövid időre a falusi élet, az 1900-as évektől kezdve.
Megszólaló: Buzay József - építész

Utas és Holdvilág
Az OMNYE január végi klubnapján Rakita Melinda mellett Szeifertné Tóth Erika is kalandozásra hívta a klubtagokat. Szerb Antal Utas és holdvilág című regényének nyomán irodalmi körutazáson vett részt, néhány évvel később pedig ugyanennek apropóján egy művészettörténész segítségével tett újabb felfedezéseket Itáliában. A két út új perspektívát nyitott és felfedi azokat a titkokat, amelyek nem mindenki számára láthatóak.
Megszólaló: Szeifertné Tóth Erika