Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2024. február 06, kedd, 19:45
Leírás: 

Átmozduló léthatárok - Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján mutatták be Baka Györgyi tizedik, Átmozduló léthatárok című verseskötetét. Ebből az alkalomból beszélgettünk a szerzővel

Harmóniás tervek
Megújult a Harmónia Nyugdíjas Klub vezetősége. Az elnök, klubvezető továbbra is Molnár Károlyné, Ani, de az őt segítők minden pozíciójában változás történt. Legutóbbi klubnapjukon a következő időszak kirándulásait beszélték meg. Szinte minden hónapban mennek valahová, és idén a már régóta tervezett Plitvicei útjukat is megtartják.
Megszólaló: Molnár Károlyné - klubvezető

Átmozduló léthatárok
Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján mutatták be Baka Györgyi tizedik, Átmozduló léthatárok című verseskötetét. Ebből az alkalomból beszélgettünk a szerzővel, a Hamvas Béla Városi Könyvtár egykori munkatársával, költészetéről és aktív nyugdíjas éveiről.
Megszólaló: Baka Györgyi – költő

Tervek és köszöntések
A januári, februári bálok forgatagában a hónap elején találkoztak a Városi Nyugdíjas Klub tagjai is, megbeszélni az elkövetkező időszak kirándulásait és feladatait. Persze volt mit, hiszen számos kirándulás előtt állnak és a részletek kidolgozásával sokat tudnak spórolni. A nap fontos eseménye, a „névnaposok” köszöntése volt.
Megszólaló: Horváthné Deák Anna Mária

Kulturális kaland
Különleges kulturális csemegét szolgáltak fel legutóbb az OMNYE tagságának. Az Óvárosi Közösségi Házban megrendezett klubnapjukon, legutóbb klubtársuk Nagy-Rakita Melinda író, detektív regényéről, illetve novellájáról beszélt. Ezt követően Szeifertné Tóth Erika tartott előadást, aki Szerb Antal Utas és Holdvilág című regénye alapján utazott Olaszországba, és járta végig a könyvben leírt helyszíneket. Mai adásunkban Melindával beszélgetünk legközelebb pedig Erika mesél élményeiről.
Megszólaló: Nagy-Rakita Melinda - író

PORTRÉ - Tamási József
Tamási József atya, nyugdíjas plébánosként érkezett Százhalombattára. Korábban misézett is városunkban, de még mindig jár idősekhez, a nézők pedig – csatornánk mellett – a Bonum Televízió képernyőjén is rendszeresen találkozhatnak vele. Pályafutásáról és nyugdíjas életéről beszélgettünk a címzetes apáttá is kinevezett, világlátott atyával.
Megszólaló: Tamási József atya – ny. plébános, c. apát