Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2023. november 14, kedd, 19:45
Leírás: 

Megtartotta hagyományos Márton napi bálját az Őszidő Nyugdíjas klub. A batyus bálon nagy sikert aratott a libazsíros kenyér. A rendezvényre ellátogatott Vezér Mihály polgármester is

Őszidős Márton nap
Megtartotta hagyományos Márton napi bálját az Őszidő Nyugdíjas klub. A rendezvényen nemcsak a klubtagok, hanem a városban működő nyugdíjas klubok közül is jónéhányan ott voltak, és Ercsiből is érkeztek vendégek. A batyus bálon nagy sikert aratott a libazsíros kenyér. A rendezvényre ellátogatott Vezér Mihály polgármester is.
Megszólaló: Bilics János – klubvezető, Vezér Mihály Ph.D. polgármester

Köszöntés
Kilencven évesnél idősebb születésnaposokat köszöntött október végén Vezér Mihály polgármester. A 95 esztendős Ár Vendelnét, Matild nénit az Idősek Gondozóházában keresték fel a településrész képviselőjével együtt.
Megszólaló: Till Erika – VCSGK intézményvezetője, Szalai Attila – önkormányzati képviselő

Köszöntés
Matild Néni után a déli lakótelepen a 90 éves Molnár Lajosnét köszöntötték és vitték el neki a miniszterelnöki üdvözletet. Molnár Lajosné még mindig tagja az Óvárosi Nyugdíjas klubnak, bár már csak ritkán tud elmenni, mert bottal közlekedik, de nagyon büszke rá, hogy önellátó.
Megszólaló: Molnár Lajosné

Köszöntés
Az október végi köszöntéseken Berzy Béla is otthonában vehette át a város ajándékait, és a miniszterelnök köszöntőlapját a polgármestertől.
Megszólaló: Berczy Béla, Vezér Mihály Ph.D. - polgármester

Alföldi Terézia kiállítás
Alföldi Terézia bőrdíszműves, népi iparművész hagyatékából készült kiállítás a BKK előterében. Terike volt, aki a munkája mellett mindig törekedett arra, hogy az iparművészeket összefogja és jó közösséget hozzon létre. Tagja volt a Benta Art-nak is.
Megszólaló: Gyúró Emese