Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2022. január 11, kedd, 19:45
Leírás: 

Az új év inspiráció lehet új életforma, esetleg a reformétkezés bevezetésére. A zab finom, változatosan elkészíthető, és nagyon egészséges ételek készülhetnek belőle

Téli képek
Hangyássy Zsuzsa amatőr festőművész, ha teheti ecsetet ragad, és festményeket készít élményeiről, a csodás természetről. Különösen szeret a hűvös téli időben, a meleg kandalló mellett alkotni, finomítgatni a már meglévő képeket.
Megszólaló: Hangyássy Zsuzsa

Gyógyító növény: Zab
Az új év inspiráció lehet új életforma, esetleg a reformétkezés bevezetésére. A zab nem igazán kelti fel a hagyományos konyha kedvelőinek érdeklődését, pedig finom, változatosan elkészíthető, és nagyon egészséges ételek készülhetnek belőle. Hatékony a magas vérnyomás csökkentésében, a cukorbetegségnél, sok vitamin, és ásványi anyag található benne.
Megszólaló: Baki Szilvia - kertészmérnök

Meseszó - Kovács Mariannal
A csendes januári estéken a gyermekek és felnőttek is szívesen hallgatnak mesét. Most Kovács Marianna mesemondó a Hamvas Béla Városi Könyvtár vezetője A szegény asszony és a hónapok című népmesét mondja el. Bizonyára mindenki számára rejteget a szórakozáson kívül, hasznos mondanivalót is.
Megszólaló: Kovács Marianna – a HBVK vezetője

Filmajánló – Egy kutya 4 élete
Ki ne szeretné a kutyákat, hiszen értelmesek, kedvesek, bohókásak, és rendkívül hűségesek. Nem véletlen, hogy sokaknak lesznek lelki társai! A mese után egy olyan filmet ajánlunk, amelyet minden „kutyásnak” és természetesen nem „kutyásnak” látnia kell. A film főhőse egy kutyus, aki arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi keresni valója van az emberek között. Műsorunk befejezéseként filmajánló következik.
Megszólaló: József Rozsnyai Júlia