Elismerés, köszönet a szociális munkáért!

„Felelősek vagyunk egy olyan társadalom felépítésében, amely képes a befogadásra
és a szenvedők sorsának enyhítésére”. (Ferenc pápa)

 

Világszerte november 12-én ünneplik a Szociális Munka Napját.
Ezen a napon köszöntjük a szakterület dolgozóit, kifejezve hálánkat, megbecsülésünket azoknak, akik nap mint nap a hátrányos helyzetűek megsegítésén fáradoznak. Magyarországon ma ebben a nehéz helyzetben az emberek egyre nagyobb hányada küszködik szociális problémával. Egyre nagyobb szükség van a szociális és anyagi támogatásra, a megértésre, a lelki segítségnyújtásra, a gyors megoldásokra.
Segíteni jó! Jó annak, aki támaszt, vigaszt, támogatást, segítséget kap. És legalább olyan jó annak is, aki a segítséget adja. Bátorság, nagylelkűség, hit jellemzi mindazokat, akik a szociális területen dolgoznak, számukra ez több, mint munka – szolgálat, küldetés és hivatás –. Bizony sokszor emberfeletti munkát végeznek az utcai szociális munkások, a családsegítők, a hajléktalanszállók és más szociális intézmények munkatársai. Tudjuk, hogy néha milyen nehéz akár a saját gondjaink elébe helyezni mások gondjait, tudjuk, hogy képesnek kell lennünk megérteni, elfogadni, felelősséggel viseltetni másokért. És hogy ki tud segítséget, támaszt és támogatást adni egy embernek? Egy másik ember.

 

Százhalombattán az önkormányzat és a lakosság megbecsüli a szociális területen dolgozó munkatársakat, tudjuk, hogy nélkülük sokkal nehezebbek lennének a mindennapok, több lenne a feladat. Önkormányzatunk lehetősége szerint minden támogatást megad, hogy a legjobban tudják végezni munkájukat.
Mindannyiuk áldozatkészségét, embert próbáló kitartásukat és elhivatott áldozatos munkájukat köszönjük! Magam is büszke vagyok arra, hogy példás szolgálatot végeznek!

 

Kívánok Önöknek nagyon jó egészséget és sok sikert munkájukban és magánéletükben!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Vezér Mihály
polgármester