Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás

Dr. Müller Cecília a Nemzeti Népegészségügyi Központ Országos Tiszti Főorvosa az ország egész területére vonatkozóan 2022. július 20-án 00.00. órától – június 22-én 24.00. óráig harmadfokú hőségriasztást adott ki. Kérjük, fokozottan figyeljenek a megfelelő folyadékfogyasztásra és a hőség idején szokásos szabályok betartására.

 

A Polgármesteri Hivatal minden nap 8.00-19.00 óráig, valamint a Városi Egészségügyi Központ, illetve a Barátság Kulturális Központ, a Szekeres József Konferencia -és Rendezvényközpont nyitvatartási időben biztosítja a hideg csapi ivóvizet, valamint ez idő alatt a klimatizált épületeket rosszullét esetén bárki használhatja.

 

A szabadtéri rendezvényekre a szervezők biztosítanak hűtött vízvételezési lehetőséget.

 

Kérjük, lehetőleg maradjanak fedett, hűvös helyen, és amennyiben tehetik, használjanak otthon árnyékolót, ventilátort vagy légkondicionálót! Igyanak sok folyadékot, de kerüljék a koffeint és alkoholtartalmú italokat. Védjék bőrüket megfelelő ruházattal és napvédő készítményekkel!

 

A hőség enyhítésére két párakaput helyeztünk ki a városban, egyet a Piactérre, egyet pedig a Szent István tér bejáratához.

 

Vigyázzanak magukra, figyeljenek az idősebbekre, a betegekre és a kisgyermekekre!

 

Vezér Mihály
polgármester