Diákok figyelem!

Október 31-ig használhatóak az előző tanévben/félévben kapott diákigazolvány-matricák, ezért a vasúttársaság arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról - írta közleményében a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

 

A közoktatásban és a felsőoktatásban részt vevő nappali és esti tagozatos tanulók a lakóhelyük, illetve tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne közötti útvonalra szóló 90 százalékos havi-, félhavi-, illetve 30 napos bérletet is vásárolhatnak.A megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül 8 ezer forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal vagy igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon igazolni.

 

A köz- és felsőoktatási intézmények minden tanévben érvényesítő matricákkal látják el tanulóik diákigazolványait, amelyek a felsőoktatásban az első félév végéig, azaz március 31-ig, a köznevelési intézményekben pedig a következő év októberének utolsó napjáig érvényesek. Amennyiben a tanulói, hallgatói diákigazolványt valamilyen okból nem érvényesítik időben, az okmány az adott oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással pótolható - írta a MÁV.

 

A 2018/2019. tanévre kizárólag azon tanulóknak kell érvényesítő matrica diákigazolványára, akik 2018.augusztus 31. napjáig betöltötték a 16. életévüket. A fiatalabb tanulók diákigazolványa érvényesítő matricanélkül használható a teljes 2018/2019-es tanévben.